Loading...

Pszichés és neurológiai problémáknál

Pszichés problémák megelőzése és kiegészítő terápiája

A zaklatott életmód és a stressz egyre jobban megterheli korunk emberét. Egyre jobban felgyorsult az életritmus, egyre jobban nőnek az elvárások. Ez megviseli az idegrendszert is. Nagyon gyakorivá váltak a pszichés rendellenességek, amelyek lehetnek enyhék, betegség szintet még nem elérők, és lehetnek súlyosak, amelyek az életminőséget és a munkaképességet komolyan lerontják. Nagyon gyakorivá váltak a társadalomban az olyan panaszok, mint a szorongás, alvásproblémák, hangulati nyomottság, amely átmehet depresszióba is. (Erről részletesebben olvashat itt: szorongas.hu)

Az érzelmi hullámzás megterheli a testet is, és könnyen kialakulnak az ún. pszichoszomatikus tünetek (részletesebben ld. www.szorongas.hu/pszichoszomatikus ). Ez azt jelenti, hogy a lelki tünetek következtében testi panaszok keletkeznek. Ezeket gyakran már csak a hagyományos medicina tudja gyógyítani, de fontos tudni, hogy amíg az okok fennállnak, a betegség vissza fog jönni.  

Neurológiai problémák kiegészítő terápiája

Felnőttkorban is történhetnek neurológiai károsodások. Leggyakrabban agyvérzés, agyi érelzáródás, balesetek, és egyéb agyi katasztrófák károsíthatják az idegrendszert. Bizonyos típusú, agykérget érintő károsodások esetén esetleg segíthet a neurofeedback terápia. A módszer még nem kiforrott, de sokan mondták már, hogy segített nekik a felépülésben. Az Egyesült Államokban van olyan specialista is, aki kómás betegeknek segít kijönni a kómából.